Alpe d'HuZes

Een sportmedisch onderzoek is niet verplicht, maar de organisatie van de Alpe d”HuZes raadt het wel aan. Jouw gezondheid is jouw verantwoordelijkheid. Een sportmedisch onderzoek verkleint risico’s op blessures en het helpt je gericht en efficiënt te trainen. Het zorgt ervoor dat je gezond en fit aan de start van Alpe d’HuZes staat en aan het eind van de koersdag kan terugblikken op een geweldig geslaagde en sportieve prestatie!

Afhankelijk van je leeftijd hebben we twee producten. Het belangrijkste verschil is wel of geen inspanningstest. Om problemen met het hart op te sporen is voor deelnemers jonger dan 35 jaar geen inspanningstest nodig. 

Voor sporters tot 35 jaar: kies voor Marathon/cyclo < 35 jr.  
Om sporters met een verhoogd risico op acute hartdood op te sporen keuren we volgens het Lausanne protocol

Wil je naast gerichte screening en de medische verklaring ook bepaling van je trainingszones door middel van een inspanningstest met ademgasanalyse en trainingsadviezen op maat? Kies dan voor VO2max cardio < 35. Heb je vragen over blessures of trainingsproblemen kies dan voor een Groot sportmedisch onderzoek of Top sportmedisch onderzoek.

Inhoud Marathon/cyclo < 35 jr: sportmedische vragenlijst, meting van lengte, gewicht, vetpercentage, bloeddruk,  gezichtsvermogen, lichamelijk onderzoek van hart en longen, rust-ECG (hartfilmpje), keuringsverklaring.

Voor sporters van 35 jaar en ouder: kies voor Marathon/cyclo  ≥ 35 jr.

Wil je naast gerichte screening en de medische verklaring ook nog trainingsadviezen op basis van de bepaling van je trainingszones met ademgasanalyse? Kies dan voor VO2max cardio  ≥ 35. Heb je vragen over blessures of trainingsproblemen kies dan voor een Groot sportmedisch onderzoek of Top sportmedisch onderzoek.

Inhoud Marathon/cyclo ≥ 35 jr: sportmedische vragenlijst, meting van lengte, gewicht, vetpercentage, bloeddruk,  gezichtsvermogen, lichamelijk onderzoek van hart en longen, bloedonderzoek, rust-ECG (hartfilmpje), inspanningstest met ECG. Keuringsverklaring.

Voor de inhoud van de verschillende sportmedische onderzoeken, zie de tabel.

Wat neem je mee?
Ingevulde vragenlijst(en) (tenzij digitaal ingevuld)
Sportbroek, sportschoenen
Handdoek, douchespullen (alleen bij sportmedisch onderzoek met inspanningstest)
Legitimatie (paspoort, ID-kaart of rijbewijs)

Tarieven en vergoedingen
Voor de tarieven van de verplichte sportkeuringen klik hier

Verplichte sportkeuringen kunnen, afhankelijk van je aanvullende verzekering, geheel of gedeeltelijk worden vergoed. Zie hiervoor de vergoeding per zorgverzekeraar.

 

Geïnteresseerd? Neem contact op.

Laat hier je contactgegevens achter. We nemen spoedig contact met je op.