Cyclosportive of Marathon

Ga je in het buitenland een Cyclosportive of Gran Fondo rijden? Of doe je mee aan de marathon? Dan heb je in landen als Frankrijk en Italië een medische verklaring nodig. Daarmee moet je aantonen dat je gezond bent. Natuurlijk kunnen onze sportartsen je van een dergelijke verklaring voorzien. De eisen voor zo’n verklaring zijn afhankelijk van je leeftijd.

Heb je je opgegeven voor Alpe d’HuZes? Klik dan hier.

Voor sporters tot 35 jaar: kies voor Marathon/cyclo < 35 jr.  
Gekeurd wordt volgens het Lausanne protocol. Dit protocol is bedoeld om sporters met een verhoogd risico op acute hartdood op te sporen.
Wil je naast gerichte screening en de medische verklaring ook bepaling van je trainingszones door middel van een inspanningstest met ademgasanalyse en trainingsadviezen op maat? Kies dan voor VO2max cardio < 35. Heb je vragen over blessures of trainingsproblemen kies dan voor een Groot of Top sportmedisch onderzoek.

Inhoud Marathon/cyclo < 35 jr: sportmedische vragenlijst, meting van lengte, gewicht, vetpercentage, bloeddruk,  gezichtsvermogen, lichamelijk onderzoek van hart en longen, rust-ECG (hartfilmpje), keuringsverklaring.

Voor sporters van 35 jaar en ouder: kies voor Marathon/cyclo   35 jr.
Wil je naast gerichte screening en de medische verklaring ook nog trainingsadviezen op basis van de bepaling van je trainingszones met ademgasanalyse? Kies dan voor VO2max cardio ≥ 35. Heb je vragen over blessures of trainingsproblemen kies dan voor een Groot of Top sportmedisch onderzoek.

Inhoud Marathon/cyclo ≥ 35 jr: sportmedische vragenlijst, meting van lengte, gewicht, vetpercentage, bloeddruk,  gezichtsvermogen, lichamelijk onderzoek van hart en longen, bloedonderzoek, rust-ECG (hartfilmpje), inspanningstest met ECG, kKeuringsverklaring.

Wat neem je mee?
Ingevulde vragenlijst(en) (tenzij digitaal ingevuld)
Sportbroek, sportschoenen
Handdoek, douchespullen (alleen bij sportmedisch onderzoek met inspanningstest)
Legitimatie (paspoort, ID-kaart of rijbewijs)

Tarieven en vergoedingen
Voor de tarieven van de verplichte sportkeuringen klik hier

Verplichte sportkeuringen kunnen, afhankelijk van je aanvullende verzekering, geheel of gedeeltelijk worden vergoed. Zie hiervoor de vergoeding per zorgverzekeraar.

 

Geïnteresseerd? Neem contact op.

Laat hier je contactgegevens achter. We nemen spoedig contact met je op.