Groot sportmedisch onderzoek

Voor wie?
Sport je intensief en ben je ouder dan 35 jaar? Dan is dit onderzoek  geschikt voor je. Ook als je een paar jaar niet hebt gesport en weer wilt beginnen of als je risico’s hebt voor het ontstaan van hart- en vaatziekten dan adviseren we je een Groot sportmedisch onderzoek.

Bij een Groot sportmedisch onderzoek doen we een inspanningstest. Het belangrijkste doel van dit onderzoek is het in kaart brengen van jouw lichamelijke gezondheid in rust én tijdens inspanning. We kijken naar je conditieniveau en de belastbaarheid van het hart. Op basis van de uitslag van de inspanningstest en je maximale hartfrequentie kunnen we een inschatting maken van je trainingszones. Als jij vooral geïnteresseerd bent in het optimaliseren van je training kun je beter kiezen voor een Top sportmedisch onderzoek.

Inhoud: bespreken vragenlijst, lengte, gewicht, vetpercentage, gezichtsvermogen, onderzoek naar hart en longen, orthopedisch onderzoek, rust-ECG (hartfilmpje), longfunctietest, bloedonderzoek. Maximale inspanningstest met ECG en bloeddrukcontrole. Bespreken resultaten en individuele advisering.

Wat neem je mee?
Ingevulde vragenlijst(en) (tenzij digitaal ingevuld)
Sportkleding, sportschoenen
Handdoek, douchespullen
Legitimatie (paspoort, ID-kaart of rijbewijs)

Tarieven en vergoedingen
Voor de tarieven van de sportmedische onderzoeken klik hier

Preventieve sportmedische onderzoeken kunnen, afhankelijk van je aanvullende verzekering, geheel of gedeeltelijk worden vergoed. Zie hiervoor de vergoeding per zorgverzekeraar.

Geïnteresseerd? Neem contact op.

Laat hier je contactgegevens achter. We nemen spoedig contact met u op.