Voor bedrijven

SMA Utrecht houdt werknemers fit en gezond. De sportartsen zijn de experts op het gebied van fysieke belasting en belastbaarheid in relatie tot sport en bewegen. Een gezond lichaam en een gezonde geest  zijn van groot belang voor je werknemers! Gezonde en vitale medewerkers zijn gelukkiger, meer bevlogen en betrokken. Zij dragen daardoor meer bij aan de doelstellingen van jouw organisatie. Preventie en gezondheidsbevordering is beter én goedkoper dan re-integratie van werknemers nadat ze zijn uitgevallen.

Veel werknemers zijn niet bewust bezig met hun gezondheid. Door druk van werk in combinatie met een gezin en sociale verplichtingen komt een gezonde leefstijl vaak op de laatste plaats. Een gezond leefpatroon bestaat uit goed eten, bewegen en balans in werk en ontspanning. Vaak ervaren mensen een drempel om hun leefstijl aan te passen. Een health check-up kan je medewerkers net dat duwtje in de rug geven om bewuster te leven en te werken aan vitaliteit. De sportartsen van SMA Utrecht geven je medewerkers inzicht in hun leefstijl en geven concrete adviezen om deze te verbeteren. De health check-up voor bedrijven is een preventieve check van de gezondheid van je medewerkers. We brengen risicofactoren voor hart- en vaatziekten, zoals roken, een hoge bloeddruk, een hoog cholesterol en overgewicht in kaart. Uiteraard besteden we aandacht aan de rol van lichaamsbeweging, gezonde voeding en stress op de gezondheid en fitheid van je medewerker.

Voor wie?
Een health check-up is er voor iedereen. Meestal wordt een health check-up als secundaire arbeidsvoorwaarde aangeboden door de werkgever op basis van vrijwilligheid. De werkgever krijgt geen inzage in de uitslagen van het onderzoek.

Health check-up uitgebreid
Bespreken vragenlijst, lengte, gewicht, vetpercentage, BMI, buikomvang, gezichtsvermogen, onderzoek naar hart en longen, orthopedisch onderzoek, rust ECG (hartfilmpje), longfunctietest, bloedonderzoek, Eventueel gehooronderzoek dmv een audiogram. Bespreken resultaten en individuele advisering.

Health check-up top
Bovenstaande uitgebreid met Maximale inspanningstest met ECG en bloeddrukcontrole.

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheid van health check-ups voor medewerkers van jouw bedrijf? Bel of mail ons, dan bespreken we jouw wensen en onze mogelijkheden.

Tarieven: op aanvraag