Dynamische Fietspositie Analyse

Voor wie?
Een Dynamische Fietspositie Analyse is bedoeld voor wielrenners, mountainbikers en triatleten van alle niveaus die klachten hebben tijdens of na fietsen. Met name bij rugpijn en bij nek- of knieklachten die toenemen door fietsen, speelt een verkeerde fietsafstelling vaak een rol. Wij bieden in samenwerking met Fysiotherapie Utrecht Oost de mogelijkheid om je fietshouding te analyseren met een Dynamische Fietspositie Analyse.

Inhoud
Dit onderzoek bestaat uit twee delen. Eerst maak je een afspraak bij een van de sportartsen van SMA Utrecht. De sportarts brengt tijdens een sportmedisch onderzoek je problemen en beperkingen in kaart, adviseert en verwijst je vervolgens naar Fysiotherapie Utrecht Oost voor de Dynamische Fietspositie Analyse bij een van de gespecialiseerde fysiotherapeuten. De fysiotherapeut maakt video-opnames van je houding en bewegingen terwijl je fietst met verschillende weerstanden. Aan de hand van de beelden wordt je lichaamshouding geanalyseerd door middel van hoekberekeningen en referentiepunten. Je krijgt uitleg wat je kunt veranderen aan je fietshouding en je fietsafstelling. De aanpassingen aan je fietsafstelling worden direct doorgevoerd.

Wat neem je mee?
Fietskleding en fietsschoenen en natuurlijk je eigen fiets
Legitimatie (paspoort, ID-kaart of rijbewijs)

Tarieven en vergoedingen
Je ontvangt voor een sportmedisch onderzoek bij de sportarts en de Dynamische Fietspositie Analyse één factuur. Voor de tarieven van de sportmedische onderzoeken klik hier. Preventieve sportmedische onderzoeken kunnen, afhankelijk van je aanvullende verzekering, geheel of gedeeltelijk worden vergoed. Zie hiervoor de vergoeding per zorgverzekeraar.

Geïnteresseerd? Neem contact op.

Laat hier je contactgegevens achter. We nemen spoedig contact met je op.