Inspanningstest

Bij een inspanningstest is het belangrijkste doel trainingsadvisering en prestatieverbetering. Als je ook gezondheidsvragen hebt, doe dan een sportmedisch onderzoek. Als je niet weet of je beter een inspanningstest of een sportmedisch onderzoek kan doen  klik dan hier.

Er zijn verschillende inspanningstests mogelijk: De VO2max < 35 jaar, de VO2max ≥ 35 jaar, een losse VO2max test en een lactaat test. Zie de tabel. Voorafgaand aan een inspanningstest vul je een vragenlijst in over je gezondheid. Wij beoordelen de vragenlijst. Het kan voorkomen dat wij je een andere test adviseren, bijvoorbeeld als er risicofactoren voor het hart zijn. Wij nemen dan uiteraard contact met je op. De sportartsen voeren de inspanningstest uit samen met de inspanningsfysioloog van InspanningLoont. Als je wilt ontvang je bij het verslag een foto van jezelf in actie op de fiets. 

De losse VO2max test en lactaat test zijn beide tests zonder consult bij de sportarts. De inspanningsfysioloog van InspanningLoont voert de test uit en geeft je advies over training en prestatievermogen. Deze test wordt niet vergoed door de zorgverzekering.

We beschikken over een cyclus 2 trainer. Daarmee kan je tegen een meerprijs de test ook doen op je eigen racefiets of mountainbike.