Veiligheid en Vakmanschap (VeVa)

Voor de opleiding Veiligheid en Vakmanschap van ROC Midden-Nederland doen wij de keuringen bij voorkeur op locatie van de opleiding aan de Dasseweide in Nieuwegein. Samen met de fysiotherapeuten van Plus Fysiotherapie uit Nieuwegein besteden we bij het onderzoek bijzondere aandacht aan je belastbaarheid. Dat doen we vanwege het zware fysieke programma dat je te wachten staat. De keuring is mede bedoeld om jou als aankomend student voor te bereiden op je toekomstige functie bij de Landmacht, de Marine of de Luchtmacht. Naast de keuringsverklaring krijg je adviezen op maat van onze sportartsen, die allemaal het militaire bedrijf goed kennen.

De sportkeuring voor de sportopleiding is een Basis sportmedisch onderzoek met ECG, uitgebreid met onderzoek naar kleurenzien.

Inhoud: sportmedische vragenlijst, meting van lengte, gewicht, vetpercentage, bloeddruk, ogentest, kleurenzien, Lausannescreening met rust-ECG, lichamelijk onderzoek van hart en longen, orthopedisch onderzoek, een kort neurologisch onderzoek. De resultaten worden direct besproken.

Wat neem je mee?
Ingevulde vragenlijst(en) (tenzij digitaal ingevuld)
Legitimatie (paspoort, ID-kaart of rijbewijs)

Tarieven en vergoedingen
Voor de tarieven van de verplichte sportkeuringen klik hier

Verplichte sportkeuringen kunnen, afhankelijk van je aanvullende verzekering, geheel of gedeeltelijk worden vergoed. Zie hiervoor de vergoeding per zorgverzekeraar.

 

Geïnteresseerd? Neem contact op.

Laat hier je contactgegevens achter. We nemen spoedig contact met u op.