Fit na Covid

De sportartsen van SMA Utrecht en de fysiotherapeuten van OOFU zetten hun gezamenlijke expertise in om patiënten met vermoeidheidsklachten na een infectie met het coronavirus (Covid-19) te begeleiden bij het opbouwen van fysieke fitheid. De sportartsen doen een inspanningstest en aan de hand van de resultaten maken zij samen met de fysiotherapeuten van OOFU een trainingsschema waarmee je in 12 weken werkt om je fitheid te verbeteren.

Voor wie?
Is bij jou Covid-19 vastgesteld, of heb je klachten gehad passend bij een infectie met het coronavirus? Houd je last van vermoeidheidsklachten waardoor je in het dagelijks leven en bij sport belemmerd wordt in je functioneren? Denk dan eens aan de mogelijkheid van een Covid sportmedisch onderzoek bij SMA Utrecht. Bij dit onderzoek bepalen we je lichamelijke belastbaarheid en conditie. Daarnaast kan een inspanningstest met ademgasanalyse inzicht geven in oorzaken van de vermoeidheid en kortademigheid die patiënten na het doormaken van Covid-19 vaak ervaren. Na een Covid sportmedisch onderzoek ga je vervolgens met een trainingsprogramma voor kracht- en conditietraining aan de slag. Dit kan je zelf doen, of onder leiding van de gespecialiseerde fysiotherapeuten van OOFU. Zij hebben veel ervaring in de begeleiding van patiënten met vermoeidheidsklachten.

Inhoud:  bespreken vragenlijst, lengte, gewicht, vetpercentage, onderzoek naar hart en longen, rust-ECG (hartfilmpje), longfunctietest, maximale inspanningstest met ECG en ademgasanalyse en bloeddrukcontrole. Bespreken resultaten en individuele advisering.

Wat neem je mee?
Ingevulde vragenlijst(en) (tenzij digitaal ingevuld)
Sportkleding, sportschoenen
Handdoek, douchespullen
Legitimatie (paspoort, ID-kaart of rijbewijs)

Tarieven en vergoedingen
Met een verwijzing van de huisarts wordt het Covid sportmedisch onderzoek vergoed vanuit je basisverzekering.

Geïnteresseerd? Neem contact op.

Laat hier je contactgegevens achter. We nemen spoedig contact met je op.