Basis sportmedisch onderzoek

Voor wie?

Kinderen < 12 jaar
Sportmedische advisering is nodig op het moment waarop kinderen intensiever gaan trainen. Bijvoorbeeld als je kind wordt gevraagd voor een selectieteam en meer dan twee keer per week gaat trainen. Kinderen van deze leeftijd zijn in de groei en maken fysiek al een behoorlijke ontwikkeling door. De combinatie van groei en vaker trainen maakt dat ze een grotere kans op blessures hebben. Wij adviseren deze kinderen een Basis sportmedisch onderzoek. Aan de hand van de resultaten zullen we je kind en jullie als ouders advies geven over verantwoord sporten tijdens de groei.

Volwassenen die een verplichte sportkeuring nodig hebben
Een basis sportmedisch onderzoek volstaat voor volwassenen die een verplichte keuring nodig hebben voor sporten zoals parachutespringen, duiken, autoracen en motorsport

Inhoud basis sportmedisch onderzoek: bespreken vragenlijst, lengte, gewicht, vetpercentage, gezichtsvermogen, onderzoek naar hart en longen, orthopedisch onderzoek. Bespreken van de resultaten en individuele advisering.

Wat neem je mee?
Ingevulde vragenlijst(en) (tenzij digitaal ingevuld)
Legitimatie (paspoort, ID-kaart of rijbewijs)

Tarieven en vergoedingen
Voor de tarieven van de sportmedische onderzoeken klik hier

Preventieve sportmedische onderzoeken kunnen, afhankelijk van je aanvullende verzekering, geheel of gedeeltelijk worden vergoed. Zie hiervoor de vergoeding per zorgverzekeraar.

Geïnteresseerd? Neem contact op.

Laat hier je contactgegevens achter. We nemen spoedig contact met je op.