Fit na Covid
De sportartsen van SMA Utrecht, de fysiotherapeuten van OOFU en de dietist van Careyn zetten hun gezamenlijke expertise in om patiënten met vermoeidheidsklachten na een infectie met het coronavirus (Covid-19) te begeleiden bij het opbouwen van fysieke fitheid.

Voor wie?
Is bij jou Covid-19 vastgesteld, of heb je klachten gehad passend bij een infectie met het coronavirus? Houd je last van vermoeidheidsklachten waardoor je in het dagelijks leven en bij sport belemmerd wordt in je functioneren? Denk dan eens aan de mogelijkheid van een Covid sportmedisch onderzoek bij SMA Utrecht. Bij dit onderzoek bepalen we je lichamelijke belastbaarheid en conditie. Daarnaast kan een inspanningstest met ademgasanalyse inzicht geven in oorzaken van de vermoeidheid en kortademigheid die patiënten na het doormaken van Covid-19 vaak ervaren. Na een Covid sportmedisch onderzoek ga je vervolgens met een trainingsprogramma voor kracht- en conditietraining aan de slag. Dit kan je zelf doen, of onder leiding van de gespecialiseerde fysiotherapeuten van OOFU. Zij hebben veel ervaring in de begeleiding van patiënten met vermoeidheidsklachten.

Praktisch

-  Voor dit onderzoek heb je een verwijzing nodig van de huisarts of de specialist. De kosten worden vergoed in de basisverzekering met beslag op je eigen risico (voor zover nog niet gebruikt).
-  Je kunt een afspraak maken voor een Covid-19 SportMedisch Onderzoek op het SportMedisch Adviescentrum Utrecht, telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 9-12u (030-2533077)

NB
De kosten van de fysiotherapie worden vergoed uit het aanvullende pakket van de zorgverzekering. Als u vanwege Covid-19 opgenomen bent geweest in het ziekenhuis wordt fysiotherapie meestal vanaf de 20e behandeling vergoed uit het basispakket. U kunt voor de voorwaarden die voor uw polis gelden contact opnemen met uw zorgverzekering.