Duiken

Om te mogen duiken met NOB of PADI heb je een duikkeuring nodig. Bij de duikkeuring kijkt de sportarts of je gezond genoeg bent om veilig onder water te kunnen. Maar ook of je in geval van nood je buddy hulp kunt bieden. Door de druk die onder water heerst en de perslucht die je inademt wordt je lichaam aan andere omstandigheden blootgesteld dan normaal. Dit kan risico’s met zich meebrengen, zeker als sprake is van een onderliggende aandoening. Voor je eigen veiligheid en de veiligheid van je buddy is het belangrijk een duikkeuring te doen. Een sportarts of arts met deskundigheid op duikmedisch gebied kan je de risico’s verduidelijken en de noodzakelijke maatregelen om deze te verkleinen uitleggen. Soms zijn simpele maatregelen genoeg om veilig te kunnen duiken.

Een duikkeuring is een Basis sportmedisch onderzoek aangevuld met een longfunctietest en beoordeling van de trommelvliezen. Voor verdere informatie zie https://www.duikkeuring.nl/sportmedisch-duikonderzoek

Inhoud: vragenlijst over de (medische) conditie van de duiker. Meting van lengte, gewicht, vetpercentage, bloeddruk, ogentest, een lichamelijk onderzoek met speciale aandacht voor het keel-, neus-, en oorgebied en de beweeglijkheid van de trommelvliezen bij klaren, een kort neurologisch onderzoek en een longfunctietest.
Je ontvangt een verklaring in het Nederlands en het Engels. Deze is wereldwijd geldig.
Onze sportartsen zijn allen SCAS gecertificeerde sportduikkeuringsartsen. 

Geldigheid: De NOB hanteert een keuringstermijn van 3 jaar, na het 50e jaar is de keuring 1 jaar geldig.

Wat neem je mee?
Duiklogboekje als je dat in bezit hebt
Legitimatie (paspoort, ID-kaart of rijbewijs)

Tarieven en vergoedingen
Voor de tarieven van de verplichte sportkeuringen klik hier

Verplichte sportkeuringen kunnen, afhankelijk van je aanvullende verzekering, geheel of gedeeltelijk worden vergoed. Zie hiervoor de vergoeding per zorgverzekeraar.

Geïnteresseerd? Neem contact op.

Laat hier je contactgegevens achter. We nemen spoedig contact met je op.