De KinderSportPoli

Wat is de KinderSportpoli?
Kinderen komen naar de KinderSportPoli als ze klachten of blessures hebben bij sport en bewegen. Je kunt bij ons terecht als je pijn hebt, bijvoorbeeld aan je knie of je hiel, of wanneer je een ander probleem hebt waardoor je minder lol hebt in het sporten. Als je bij ons komt gaan we samen op zoek naar de oorzaak van jouw klachten. We praten met je over jouw probleem en over de sport die je doet. We onderzoeken waar je pijn hebt en hoe dat komt. We kijken welke rol groei speelt bij jouw klachten. Als we begrijpen waarom je ergens pijn hebt, vinden we samen met jou altijd een oplossing. Zodat je snel weer met plezier aan het sporten bent.

Wie zijn de mensen van de KinderSportPoli?
Op de KinderSportPoli werken sportartsen en sportfysiotherapeuten die al jaren samen geblesseerde sporters behandelen. Ze weten veel van sport en hebben zelf ook allemaal kinderen. Ze snappen als geen ander hoe belangrijk het voor je is om na een blessure weer snel mee te kunnen doen met je team.

De KinderSportPoli is een initiatief van de sportartsen van SMA Utrecht en de sportfysiotherapeuten van Fysiotherapie Utrecht Oost.

Waarom zijn we begonnen met de KinderSportPoli?
De sportartsen en sportfysiotherapeuten van de KinderSportPoli weten dat herstellen van een blessure bij kinderen net iets anders werkt dan bij volwassenen. Dat komt omdat het lijf van kinderen in de groei anders reageert op sport dan een volwassen lichaam. Het mooie van kinderen is dat ze heel gemakkelijk nieuwe dingen leren. Veel makkelijker dan volwassen sporters. Daar maken wij gebruik van. Wij kijken vooral naar wat je wel kunt als je geblesseerd bent. Je kunt nieuwe dingen leren uit andere sporten, waardoor je na je blessure een completere sporter bent. We vinden het belangrijk dat je plezier beleeft aan sport. Wie als kind graag sport, blijft dit op volwassen leeftijd ook vaak doen. Een leven lang sporten helpt om gezond te blijven.

Hoe zit het met de kosten?
Met een verwijzing van je huisarts wordt een bezoek aan de KinderSportPoli vergoed vanuit de basisverzekering. Hoe dat werkt lees je hier. De rekening is inclusief eventuele aanvullende diagnostiek, zoals een röntgenfoto, echo of MRI.  
Het fysiotherapeutisch onderzoek wordt bij kinderen tot 18 jaar ook vergoed uit de basisverzekering, tenzij je kind al meer dan 18 fysiotherapeutische behandelingen heeft gehad. Raadpleeg eventueel de voorwaarden van je verzekering.

Wat neem je mee?
Verwijzing van huisarts of specialist
Eventueel  sport- of hardloopschoenen
Legitimatie (paspoort, ID-kaart of rijbewijs)