OVER DE BEHANDELING

We beginnen met een intake.
De intake noemen we ook wel ‘anamnese’. Samen bespreken we uw klacht en kijken we naar mogelijke oorzaken. Omdat een mens geen machine is kijken we ook naar het grotere plaatje: wat zijn uw bewegingsgewoontes? Hoe lang heeft u al pijn? Welke stappen heeft u al ondernomen?

Stap 2: lichamelijk onderzoek.
Na de anamnese doen we een lichamelijk onderzoek. We kijken hoe u beweegt, waar het pijn doet en hoeveel. Het kan zijn dat we een loop- of bewegingsanalyse maken of een krachttest doen. In sommige gevallen maken we een echo. De uitkomsten van het lichamelijk onderzoek verbinden we aan de uitkomsten van de anamnese.

Stap 3: oefentherapie en coaching.
Na de anamnese en het lichamelijk onderzoek kennen we de puzzel. Weten we wat aan uw blessure ‘pluis’ is en wat ‘niet-pluis’. Nu maken we een behandelplan op maat. We stellen een realistisch trainingsschema op dat we eventueel aanvullen met shockwave- of injectietherapie.

Stap 4: evaluatie.
Een goede begeleiding is essentieel. Tijdens de behandeling houden we nauwgezet in de gaten of en hoe u vooruitgaat. U kunt aan uw eigen fysiotherapeut vragen om u te begeleiden, u kunt het ook aan ons overlaten. Wat u wilt. Als het nodig is, passen we de behandeling tussentijds aan.

Hoe zit het met de kosten?
Voor het opstellen van een behandelplan bij de peespoli krijgt u een rekening van de sportarts via SMA Utrecht op basis van een DBC zorgproduct. Deze kosten zijn inclusief loopanalyse, echografisch onderzoek en intercollegiaal overleg. Na afloop van uw eerste afspraak heeft u een concreet behandelplan waarmee u meteen aan de slag kunt. Bij uw eigen fysiotherapeut of bij ons.

Kosten van vervolgafspraken.
Een controle-afspraak en/of injectiebehandeling bij de sportarts zitten in het DBC zorgproduct. Een vervolgafspraak bij de fysiotherapeut kost € 37,25. Maakt u gebruik van aanvullende isokinetische krachtmetingen of shockwavebehandeling. Dan krijgt u hiervoor een aparte rekening.

Bent u verzekerd?
Het DBC zorgproduct vergoeden de ziektekostenverzekeringen vanuit de basisverzekering, dus na aftrek van het eigen risico en afhankelijk van uw verzekeringsvorm (restitutie of natura) verder geheel of gedeeltelijk. Voor fysiotherapie kunt een een aanvullende verzekering afsluiten.