De PeesPoli
fuo-sma-logo

Sneller weer bewegen zonder pijn.

Wat is de peespoli?
De peespoli is een spreekuur voor iedereen met een peesblessure. U komt naar de peespoli als u op korte termijn gezien wilt worden door een sportarts én een fysiotherapeut. Voor diagnostiek, behandeling en coaching. U gaat de deur uit met een behandelplan. Altijd.
Sinds 1 januari 2016 heeft u een verwijzing van de huisarts nodig en wordt het consult van de sportarts vergoed uit uw basisverzekering (zie Vergoedingen).
Voor de fysiotherapie en de echo krijgt u een rekening van Fysiotherapie Utrecht Oost. Afhankelijk van uw zorgverzekering wordt de fysiotherapie vergoed in het aanvullende pakket

Wat is een pees?
Een pees is de verbinding tussen spier en bot: de pees draagt de krachten die in de spier ontstaan over op het bot. Op plaatsen waar de pees aan wrijvingskrachten wordt blootgesteld zit om de pees een huls: de peesschede. Elke spier heeft twee pezen, in totaal heeft u er zo’n 1200.

Hoe herkent u een peesblessure?
Een peesblessure zorgt in eerste instantie voor pijn na belasting. In dit stadium hoeft u zich nog niet belemmerd te voelen in uw bewegingen. Later voelt u ochtendstijfheid en kan het zijn dat u bij belasten echt op gang moet komen: startpijn. In een gevorderd stadium zit een peesblessure u echt in de weg: tijdens het sporten en in rust voelt u voortdurend pijn.

Hoe ontstaat een peesblessure?
Een peesblessure ontstaat door teveel belasting in te korte tijd. Kenmerkend voor een peesblessure is dat alleen rust niet helpt. Zodra u opnieuw gaat bewegen komen uw klachten weer terug.

-