Cardiale screening < 35 jaar
bepaal je risico

Volgens recent wetenschappelijk onderzoek is er een indicatie voor de Lausanne screening met een speciale vragenlijst, onderzoek van het hart en een rust-ECG voor jonge actieve sporters, die meer dan 3 uur per week sporten. Beoordeling vind plaats op basis van de Seattle criteria.
Deze screening voeren wij uit bij de Cyclo sportive / Marathon, KNWU licentiekeuring en de intrede keuring voor sportopleidingen, eigenlijk bij alle sportmedische onderzoeken in de leeftijdscategorie van 12-35 jaar.

Cyclo Sportive / Marathon
(medische verklaring)
voor deelname aan wedstrijden en toertochten in Italië en Frankrijk
Lees verder >>

Fietspositieanalyse (DFA)
Voor mensen met klachten tijdens of na het fietsen biedt de sportarts in samenwerking met Fysiotherapie Utrecht Oost nu de mogelijkheid om uw fietshouding te analyseren met een fietspositie meting.
Lees verder >>

NTFU
Een speciaal pakket van screening en advisering voor toerfietsers
Meer informatie over dit pakket >> NTFUvoorjou/Onderhoudjelijf
Lees verder >>

ROC MN  Met het ROC MN zijn speciale afspraken gemaakt voor screening en begeleiding. Dat komt neer op speciale prijzen voor het basis sportmedisch onderzoek
en 50% korting op een blessureconsult.
Lees verder >>

Zweefvliegkeuringen
Door uitstel van nieuwe regelgeving kunt u nog steeds terecht voor de 'oude' zweefvliegkeuring KNVvL.
Maar er worden op verzoek voor zweefvliegen en ballonvaren Europese brevetten uitgegeven. Daarvoor kunt u op het SMA Utrecht bij de AME terecht. Vraag dan om een LAPL-S keuring.
Lees verder >>

Duikkeuringen
Voor duiken is er een speciaal sportmedisch onderzoek, waarbij de bijzondere aspecten van verblijf onder water (druk op de oren, druk op de longen en de rest van het lichaam, gebruik van perslucht, etcetera) aan bod komen.
Het sportmedisch onderzoek is verplicht gesteld door de NOB en wordt uitgevoerd door een van onze sportartsen, die allemaal SCAS gecertificeerd sportduikkeuringsarts zijn.
Geldigheid: De NOB stelt als regel dat de keuringstermijn 3 jaar bedraagt, na het 50e jaar 1 jaar. Internationale organisaties stellen variabele verplichtingen, van 1 tot 5 jaar.
Meer informatie over de duikkeuring lees je op duikkeuring.nl

Hoe kunt u een afspraak maken voor een sportadvies of consult?
U kunt bellen met de administratie 030 2533077